"ГЕО ПЛЮС " ЕООД

1618, София, бул. “Цар Борис III“ № 215, партер офис 7

GSM 0899 641275, 0885 956312

e-mail: ikaltchev@geoplus-bg.com, www.geoplus-bg.com



ГЕО ПЛЮС ЕООД СТАРТИРА НОВАТА 2019 ГОДИНА С НОВИ ПАРТНЬОРИ И ПРОДУКТИ

В продължение на мисията си ГЕО ПЛЮС ЕООД започва новата 2019 година с нови предложения за инструменти и софтуер за българските геодезисти, атрактивни с техническите решения и ценовите нива:

Дългогодишният ни партньор ADW Software (Белгия) - разработчик на специализирания софтуер PYTHAGORAS CAD+GIS, представя нова възможност за централизирано събиране на гео-пространствени данни. Софтуерната услуга MyCumulus предлага на всеки потребител лесно и интиутивно да създава собствени проекти с форми за събиране на ГИС данни чрез мобилни устройства (смарт телефон, таблет, RTK контролер). Събираните данни се съхраняват на собствен сървър или като облачна услуга, като непрекъснато се синхронизират с настолния компютър и мобилните устройства на потребителя, което ги прави достъпни за целия екип незабавно след тяхното регистриране или обновяване. ГИС данните могат да се използват чрез извеждане в различни популярни формати или да се сихнронизират с документи на Microsoft Excel или PYTHAGORAS CAD+GIS. Така се създава една завършена обща централизирана дигитална среда за работа с ГИС данни на полето и офиса, която може да се мащабира в зависимост от обема данни и участниците, ангажирани във всеки конкретен ГИС проект. Всичко това е достъпно на абонаментна цена за услуга, която се ползва тогава, когато имате нужда от нея, без да се закупува специализиран софтуер и система за управление на бази данни! Повече информация за MyCumulus можете да прочетете тук.

За пореден път ГЕО ПЛЮС ЕООД потърси и намери за българските геодезисти нови технологични решения на значително по-справедлива цена! Този път предложенията идват от новия ни партньор DATAGNSS (Хонк Конг). Този производител предлага нов подход в областта на RTK GNSS приемниците, като професионални геодезически дву- и едно-честотни приемници са интегрирани в мобилно устройство, работещо под операционна система Android. Основната платка на GNSS приемниците не е взаимствана, а е собствена разработка на DATAGNSS, което прави възможно лесното и ефективното й интегриране в устройства с различно предназначение - за професионални геодезически цели, за водене на машини в строителството и прецизното земеделие, за надграждане на безпилотни летателни системи с RTK/PPK възможности. Геодезическите приемници D302/D303 на DATAGNSS бяха тествани успешно за работа в български условия, като се допълват чудесно със софтуерни решения за ГИС като MyCumulus и за геодезия като SurX/SurPad. Всъщност в това е и очарованието на техническото решение прецизния RTK GNSS приемник да е вграден в мобилното устройство - може да се използва прецизно позициониране от всяко приложение за Android! При това на значително по-достъпна цена в сравнение с всичко, което може да се види до сега на пазара! Вече всеки геодезист може да сложи двучестотен RTK GNSS приемник в джоба си и да отиде на обекта за да работи с точност 1-2cm! На същата точност може да се разчита и с едночестотния приемник D302, като компромиса ще бъде само с времето за начална инициализация, но разликата в цената си струва! Повече информация за продуктите на DATAGNSS можете да прочетете тук.

Все по-атрактивно за геодезистите става приложението на RTK/PPK решения за въздушна фотограметрия с безпилотни летателни системи (БЛС). Това спестява време за маркиране и измерване на наземни контролни точки и същевременно осигурява висока точност при георефериране на резултатите от фотограметричната обработка. За това стартираме сътрудничеството ни с новия ни партньор EMLID (Русия), който предлага изключително атрактивно съотношение на възможности/качество/цена за своите RTK GNSS решения. EMLID използват собствена разработка на RTK GNSS модул, който вграждат в устройства за надграждане на различни модели БЛС или в геодезически GNSS приемници за базови станции при PPK и RTK приложения. А цената на двойка професионални GNSS приемници (база/ровър) за геодезически цели с вградени радио-модеми никога не е била толкова достъпна! Повече информация за продуктите на EMLID можете да прочетете тук.

Партньорите ни от KOLIDA INSTRUMENTS (Китай) продължават развитието и усъвършенстването на професионалните геодезически инструменти за всеки джоб. От тях идва следващото предложение за RTK GNSS приемник с модерни технологични решения - KOLIDA GNSS K5 UFO. Многоканален (440), мулти-системен (GPS/GLONASS/BEIDOU/GALILEO/SBAS), с интегриран мощен радио-модем и 3G модем за свързаност, с вградена операционна система Linux за лесен достъп и конфигуриране, с две заменяеми батерии в корпуса - това са възможности, които до скоро бяха налични само в приемниците от висок клас. Сега вече цената е значително по-достъпна! Повече информация за KOLIDA K5 UFO можете да прочетете тук.

За предстоящата 2019 година от KOLIDA обяви пускането на новия модел RTK GNSS примници - K5 Infinity RTK. Оборудван с последно поколение основна платка BD990 (Maxwel 7) този приемник ще предлага ултра-скоростно позициониране с иниицализация под 5sec и фиксирано решение под 10sec. Многоканален (336), мулти-системен (GPS/GLONASS/BEIDOU/GALILEO/SBAS) приемник, с интегриран L-Band приемник за корекции от CenterPoint RTX сателитен доставчик с точност 2cm, с интегрирани мощен радио-модем и 4G модем за свързаност, с вградена операционна система Linux за лесен достъп и конфигуриране, с две заменяеми батерии в корпуса по 3400mAh и допълнителен комплект батерии 6800mAh в минищока за продължителна работа, сензори за електронна либела и компенсиране на наклона на щока, с включен професионален софтуер за RTK - SurvX (за Android) - всичко това прави KOLIDA K5 Infinity RTK флагман в съвременните GNSS решения от KOLIDA! Очаквайте повече информация за модела веднага, след официалното му появяване на българския пазар.

В краят на 2018г. ГЕО ПЛЮС ЕООД разшири флотилията си от безпилотни летателни системи с един малък, но изключително полезен модел на Parrot - ANAFI.Тази дистанционно управляема летателна система е уникална с това, че за първи път осигурява възможност за снимане с наклонена камера от -90 до +90 градуса от хоризонта, предлага сензор осигуряващ 4К HDR видео в реално време, 21Mpx снимки и лети 25min с една батерия. В комбинация с наличния контролер всеки смарт телефон може да се използва за планиране на полети, като вече модела се поддържа от популярни приложения като Pix4DCapture. Тези възможности правят ANAFI много подходящ за въздушно фотограметрично заснемане на малки до средно големи обекти, както и за обследване и видеонаблюдение на различни конструкции. Очаквайте скоро повече информация за резултатите от професионалното приложение на тази БЛС в нашата практика.


« Назад към всички публикации