"ГЕО ПЛЮС " ЕООД

1618, София, бул. “Цар Борис III“ № 215, партер офис 7

GSM 0899 641275, 0885 956312

e-mail: ikaltchev@geoplus-bg.com, www.geoplus-bg.com



KOLIDA С НОВО ПОКОЛЕНИЕ SMARTGNSS ПРИЕМНИЦИ K5 PLUS+

KOLIDA Instruments LTD. обяви ново поколение Smart GNSS приемници от серията K5 Plus+.

В продължение на досегашния флагман на фирмата в GNSS приемниците новата серия е развита със следните нови технологични решения:

1 LINUX OS за по-лесно конфигуриране и използване на приемника. Вградена памет 8Gb SSD и поддържане на външна USB памет. Гласови съобщения за статуса на приемника и напътствия в реално време на различни езици. Осигурен е запис на сурови данни директно в RINEX формат. Функцията за USB OTG позволява сваляне на данни от вътрешната памет директно на полето. Намалено е времето за начална инициализация < 10sec. и е подобрена скоростта на отговори от процесора с 20%.
2 Нов вграден радио модем с мощност 1/2/3W, с увеличен обхват до 8km, поддържащ TrimTalk450s, TrimMark3, PCC EOT, SOUTH,KOLIDA протоколи;Нов GPRS модем с поддържане на WCDMA/CDMA2000/TDD-LTE/FDD-LTE 4G стандарти;Допълнителен Bluetooth 4.0 модем за връзка с Android/iOS/Windows Mobile устройства
3 Wi-Fi модула на K5Plus+ може да се използва за осъществяване на интернет достъп или като hotspot за лесен дотъп до приемника през Web UI за мониторинг на статус и конфигуриране през web браузър от PC/SmartPhone.
4 Ровър приемника може да излъчва корекции през вградения радио модем към други ровър приемници след получаване на корекции през радио модема от базова станция. По този начин K5 Plus+ може да играе ролята на радио репийтер.
5 Ровър приемника може да излъчва корекции през вградения радио модем до други ровър приемици след получаване на корекции през GPRS/GSM модем от инфраструктурна (CORS) мрежа.По този начин K5 Plus+ може да играе ролята на радио рутър.
6 Възможност за използване на външно захранване със специален контейнер за 4 стандартни батерии. Осигурява повече от 24 часа непрекъсната работа. С натискане на един бутон може да се види статуса на зареждане. Значително по-сигурно от захранване от акумулатор на автомобил.

Презентация за развитието на GNSS приемниците на KOLIDA и новите възможности на серията K5 Plus+ можете да видите тук:


« Назад към всички публикации